W sumie wiem, że forum do tego nie służy no ale może ktoś mi pomrze
Otóż od dni kilku mam malutki problem z moim kochanym Ralinkiem...
Przeglądam sobie stronki a on po prosu sam z siebie, od czasu do czasu, totalnie traci sygnał oczywiście prawie natychmiastowo go odzyskuje i wszystko śmiga jak należy. O ile przy przeglądaniu stron to prawie nie gra roli, o tyle podczas gry np. w takiego C-Sa strasznie potrafi wpienić (ralink traci sygnał a mnie normalnie wywala z serverów)
Więc mam takie pytanko.. To jest spowodowane złymi warunkami atmosferycznymi (śnieg zalegający na antence ) czy może złą konfiguracją mojego Ralinka (w co wątpię bo zawsze sam to robię i nie miałem wcześniej takich problemów..) a może macie jeszcze inne pomysły ?
Jest to zwykła Wireless LAN PCI ADAPTER IEEE 802.11g Turbo mode używam systemu XP .. proszę o pomoc
A dodam jeszcze że speedtesty łącza pokazują mi tylko 1/2 transferu mojego łącza co jest bardzo irytujące..
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 9:30 pm
Oblodzenie będzie miało wpływ na transmisję.
Poziom: 18 HP
1%
7/711
MP
100%
339/339
EXP
11%
5/45
meteo0
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 8:41 pm
może i będzie miało, ale na to że internet od 15 do 23 chodzi jak by go nie było to chyba nie ??? mam 1MB o 10 speedtest pokazuje (999kb/s) o 16 (156kb/s) jakieś pytania ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum