FORUM SOFT-COM Strona Główna FORUM SOFT-COM
Forum użytkowników sieci SOFT-COM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
PLANET WL-8503 + XP SP3 zawieszanie przy PPPoE
Autor Wiadomość
ŁukaszM 

Wysłany: Sob Sty 03, 2009 2:32 pm   PLANET WL-8503 + XP SP3 zawieszanie przy PPPoE

Witam,

zmieniłem komputer na nowszy, ale żeby skorzystać z netu SFC przełożyłem kartę sieciową PLANET WL-8503. Na komputerze został zainstalowany XP Prof SP3. Komputer działa aż miło do czasu kiedy nie połączę się do sieci SFC (uruchomię połączenie PPPoE). Podczas serfowania po stronach WWW komputer po prostu zawiesza się i muszę wykonywać twardy reset. Nie jest to wina przeglądarki - sprawdzałem na różnych, także przekładałem kartę do różnych slotów PCI - nie dało to żadnego rezultatu. Co ciekawe, przy jednych stronach (np. Allegro) do zawieszenia systemu dochodzi szybciej niż przy innych.

Obecnie do internetu używam połączenia LAN (pożyczyłem router z AP od kolegi) i wszystko działa bezproblemowo.

Dodam, że poprzedni komputer był oparty o chipset Nforce 430, natomiast ten - o AMD690G. Na poprzednim komputerze wszystko działało bezproblemowo. Może to wina tej starszej karty Wlan, która źle współpracuje z tym chipsetem? Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Czy SFC jest skłonna wymienić kartę sieciową na nowszą?

pozdrawiam

Na 100% jest wina karty, którą ponad 4 lata temu dostałem od SFC. Nie współpracuje ona z nowymi chipsetami, co można wyczytać na forach. Ja poszedłem jeszcze dalej i zainstalowałem inną kartę Wifi PCI, na której połączenie PPPoE z SFC działa prawidłowo, nie powodując zawieszania systemu.

Teraz pytanie do SFC, czy mam zakupić nową kartę Wifi lub AP i podać Wam mac'a w celu zaktualizowania list na AP'kach?

Poziom: 3 HP   0%   0/44
   MP   100%   21/21
   EXP   22%   2/9
Odpowiedz do tematu