Wysłany: Pon Lut 19, 2007 11:03 am Ralink RT2400 a Windows Vista
Po instalacji MS Windows Vista Ultimate PL zainstalowałem sterowniki z CD do mojej karty WLAN (do XP bo do Visty nie było na płytce), skonfigurowałem PPPoE, połączyłem się z nadajnikiem AP_2_GORZELNIA_SFC a następnie z PPPoE, uruchomiłem przeglądarkę Internet Explorer, jeszcze się strona nie wczytała a tu zwis! Obraz się zamroził, kursor myszy przestła działać, klawiatura również. Po resecie było to samo.
Dla wszystkich, którzy będą chciali instalować Viste: proszę mieć to na uwadze, że Internetu możecie nie mieć!
Aktualnie poszukuję sterowników do Visty (nie XP), być może to coś pomoże.
W 50% zgadzam się z Adasiem. Sprawdź na FF lub Operze. Z drugiej natomiast strony jest ogólnie wszech i wobec powiedziane, że pod Viste trzeba mieć wszystkie ale to totalnie wszystkie sterowniki przystosowane.
Wysłany: Sro Lut 21, 2007 9:39 pm
BOSS napisał/a:
Z drugiej natomiast strony jest ogólnie wszech i wobec powiedziane, że pod Viste trzeba mieć wszystkie ale to totalnie wszystkie sterowniki przystosowane.
No tak... ale to nawyżej by net nie działał... nie dało by się wgrac albo połaczyć... a nie ze IE się wiesza przy właczaniu, jak to raczej nie ma nic wspólnego
niekoniecznie, większy ruch na karcie, może powodować jakieś przepełnienie stosu. A jeśli jest to gdzieś w warstwie HAL systemu to zwis jest bardzo prawdopodobny. Po prostu jakaś część sterownika nie jest kompatybilna - inaczej odwołuje się np. do bibliotek lub rejestrów.
Problem dotyczy nie tyle przeglądarki, co połączenia PPPoE. Mój post powyżej jest trochę źle sprecyzowany. Zwis następuje moment po ustanowieniu połączneia PPPoE. Przeglądarka nie ma tu nic do rzeczy, nawet gdzybym jej nie uruchomił, po ustanowieniu połączenia obraz zamroziłby się.
Poziom: 2 HP
0%
0/30
MP
100%
14/14
EXP
62%
5/8
Napoleon
Wysłany: Nie Mar 04, 2007 3:59 pm
Mam problem z połączeniem się z siecią Soft-com w MS Vista. Może szefostwo sieci zrobi jakiś poradnik jak logować się w Viście na wzór XP i 98 (http://www.sfc.pl/Klient_Software_for_Windows_XP.pdf). Karta RaLink 2400.
Pozdrawiam
Poziom: 3 HP
0%
0/44
MP
100%
21/21
EXP
22%
2/9
gm_ns Gość
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 11:19 pm
Powiem Wam że mam ten sam problem z PPPoE i zwisami systemu Vista.
Zauważyłem że przy połączeniu TCP/IP nie ma problemu ze zwisami, ale tylko połączenie się za pomocą protokołu PPPoE zawiesza po chwili system.
Gdzieś czytałem że producent do tego modelu nie zamierza udostępniać sterowników. Czyżby wydatek się szykował na nowszy model???
Napoleon
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 8:30 pm
"Dostałem" "nową" kartę od firmy marki Atheros i podobnie do Ralink'a nie ma sterów do Visty.
Czy firma kupuje te karty w muzeum lub na wyprzedaży staroci?
Jak do większości kart i ta nie ma sterowników do Visty. Poszukaj na http://drivers.softpedia.com bo na stronie producenta nie ma nawet działu pobierania czegokolwiek.
Proponuję zmienić system na XP. Vista ma jeszcze duże braki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum