Wysłany: Sro Lis 16, 2005 4:21 pm programy P2P nie łączą mi się z serwerami
Za pierwszym razem kiedy instalowałem emula, on niedziałał. Po jakimś miesiącu znów spróbowałem i nic. Dopiero niedawno zaczął chodzić, ale nic nie trwa wiecznie. Pewnego dnia połączyło mnie tylko z kadem więc odinstalowałem emula i zainstalowałem od nowa. I nic. Teraz nie łączy mi ani z kadem ani z serwerami. Próbowałem emula, imesha, shere bear kazaa i nic. Może mam poblokowane porty, nie wiem. Pomóżcie plizzz!!
Jacko kocha blokowac
zostal torrent ktory i tak jest blokownay do 1/3 lacza dla 512 bo 128 raczej ma full-a (sie temu nie dziwie w koncu dostawiono nowa rurke nie ? i wszystko chodzi jak burza ;])
Korzystając z usług naszego dostawcy internetu trzeba zapomnieć o programach typu p2p.
Jeszcze kilka miesięcy temu dało rade na bear share "ugryź" jakąs mp3. Lecz teraz to tylko wspomnienia .
Mówią że jeszcze torrent łączy. Zgadzam sie z tym. Łączy i co z tego?? Ściąga może 2 mb na 4/5 h . Średnia prędkość sciągania na moim łączu (128 mbit) to maks 1kb/m. Jest to prędkość ślimaka idącego po nieocheblowanej desce. Żenada.
Słyszałem od kumpli z 254 że 700mb ściąga sie 4, 5 dni :/ co pozostawiam bez komentarza.
Za to kumple z 512 którzy prędkość ściagnia powinni mieć koło 20/30 kb/s mają po 12 maks. Przynajmniej mają czym zassysać.
Z drógiej strony nie ma sie co dziwić. Gdyby p2p nie były blokowane beznerwowe surfowanie po necie w godzinach wieczornych graniczyłoby z cudem, ponieważ 80% użytkowników zapuściły bo swoje zasysarki.
Dla tego ja sie nie dziwie. Jak chce coś ściągnąć to pisze do kumpli z neo. A na chacie spokojnie przeglądam sobie net.
ee mi tam do szczescia niskie pingi wystarcza tak w granicach 100 w WoW-ie i 20-50 w CS Source (to raczej niewykonalne)
P2P mozna zostawic tak jak jest jakos sie przyzyczailem wiem wiem dziwne to nie ;]
ale jak juz kiedyś tam bedzie ta 155-tka to recież normalnym jest że firma zacznie rozwijać się szybciej (więcej odbiorców) i znowu beda lagi i znou p2p ablokowane hmm pomyślcie sami czy wy poszlibyście na coś takiego gdyby to była wasza firma Nie wydaje mi sie
_________________ Zainstalowałem sobie worda I teraz będzie lepiej
Jesteśmy jak mrówki jest nas mnóstwo ale łatwo nas rozdeptać
Jak dla mnie to już jest za dużo userów.
W białej na jednym nadajniku siedzi ponad 30 osób.
Teraz jak wszyscy wejdą i prezgladają neta to robi sie tragedia. Żółwie tempo załapuje net i nie pogadasz.
Myśle że jak wprowadzą już to nowe światlo to dla kożyści dla starych userów a nie poto żeby pozyskać nowych.,
Ja bym proponował jeszcze zróbić jakiś nowy serwerek albo poprostu userów jakoś poodzielać tzn. zrobić grupy że 128 i 256 łączą siem przez jakiś tam serwerek, a 512 i wyżej pod inny podobno już tak ale ja u siebie w necie od kilku miechów nie widze różnicy a jeszcze przez ostatnie 2,3 dni komp mi sie nie chciał połączyć tzn. łączył się ale nie zbierał adresu IP itd. w prawie w każdym przypadku w tych samych godzinkach to siem działo hehe dobra ale czekajmy na światełko hehe
Problem z p2p niedlugo sie skonczy, dotyczy tylko dwoch podsieci.
Po podlanczeniu swiatla (ATM 155Mbit) nie bedzie az takich restrykcji dla ssajacych
nie wiem jak u was ale u mnie jest gorzej niż było. znalezionych żródeł prawie zero , ściaganie prawie nie istnieje , po pół godzinie zbyt wiele połączeń zamiast spadać jest tyle samo co znalezionych żródeł i inne ustawienia nic nie pomagają , przez 24h ściągnięte 100Mb pzry łaczu 512 ,przez ostatnie 3 dni 300Mb .no i te ciagłe komunikaty w przeglądarce połączenie z serwerem zostało zresetowane ogólnie jest do dupy .komp idzie prąd się marnuje a płacić trzeba
Wiek: 23 Dołączył: 12 Cze 2005 Posty: 182 Skąd: Jak najdalej stąd :]
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 7:53 am
ja zassym obecnie torrentem i nie jest źle. znaczy zalezy kiedy, raz zasuwa pełnym łaczem a czasami stoi parę godzin na zerze. takie uroki P2P, jak ktoś udostępnia, to idzie, ale jak malo seedów i duzo peerów to wiadomo, ze idzie wolniej. No i jeszcze obciązenie sieci w niektórych godzinach. rano wszystko jest git, tak do 10, ale potem to wraca szara rzeczywistośc... Jacku! wywal wszystkich userów, zostaw tylko forumowiczów i wszyscy będą zadowoleni, zero skarg, net full wypas itd
_________________ netia, netia, netia!
nie pozbawicie mnie głosu, cenzorzy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum