Pytanie jest proste. Dlaczego jak chcę używać konta e-mail (jakiegokolwiek) ze strony www to po załączeniu jakiegokolwiek załącznika wyskakuje mi komunikat:
Ostrzeżenie
Dokument nie zawiera żadnych danych
Komunikat wyskakuje przy dowolnym załączniku (testowano każdy rodzaj), wielkość oczywiście zgodna z parametrami konta, z polskimi znakami lub bez oraz z różną ilością znaków. Program pocztowy wysyła pocztę z tym samym załącznikiem bez przeszkód.
Problem występuje niezależnie od dostawcy e-maila (WP, Tlen, Tenbit, Gmail, Gazeta), oraz przeglądarki (Firefox, Internet Explorer), więc przypuszczam, że jest to problem po mojej stronie lub dostawcy netu.
Wirusów oraz innego badziewia nie mam.
Jeżeli ktoś coś przypuszcza to niech się podzieli.
Wydaje mi sie ze problem lezy raczej po twojej stronie. Swoja poczte czesto odbieram za pomoca www i nie mam z tym najmniejszych problemow (a niezadko zalaczniki maja po 9Mb). Korzystam z kont na: interia.pl i gmail.com.
No właśnie przede wszystkim chodzi mi o gmaila. Wysyłka programem pocztowym to katastrofa. Pomimo odblokowania pop3 i tak wysyłka załącznika 1,5 MB to kwestia jedynie 2 godzin! A przez www ten śmieszny komunikat (na wszystkich stronach kont pocztowych). Ten sam załącznik wysyłany innym dowolnym kontem, ale programem pocztowym to około 1-2 minut. Możliwe że to moja wina i wcale się nie kłócę. Chcę tylko wiedzieć, dlaczego. Czasami może ktoś się już z tym spotkał i wie o co biega.
Wysłany: Sro Kwi 06, 2005 10:35 am
Przeciez rozmawialismy i powiedzialem ze problem jest poniewaz masz duze straty i umowiliismy sie na usuniecie usterki wiec prosze nie pisac non stop o problemie bo jest wiadome dlaczego u Ciebie on wystepuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum